Translate

Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Μπορώ να τρώω κόκκινο κρέας καθημερινά;



Από τη στιγμή που περιέχει υψηλότερο ποσοστό κορεσμένων λιπαρών από ότι το κοτόπουλο χωρίς πέτσα, δεν το θεωρώ πρωτεϊνη χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά. Τα κορεσμένα απ’ την άλλη, δεν αποτελούν ιδανική επιλογή για την υγεία του πεπτικού μας, αφού συμβάλλουν στην διάδοση επιβλαβών βακτηριδίων και μυκήτων μέσα στο έντερο. Πάντως το κόκκινο κρέας ταξινομείται ως πλήρης πρωτεϊνη και αποτελεί καλή πηγή μεταλλικών στοιχείων. Η κατανάλωση του, λοιπόν, 2-3 φορές την εβδομάδα, αποτελεί έναν τρόπο για να διατηρήσετε κάποια ποικιλία στις πρωτεϊνες που επιλέγετε.