Translate

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή για να αισθάνεστε καλά με το σώμα σας




Ακολουθήστε μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή

Το σώμα μας χρειάζεται τροφή για να λειτουργήσει καλά, γι 'αυτό, είναι σκόπιμο να διαφοροποιούνται τα τρόφιμα σε λογικές ποσότητες (τρώτε φρούτα, λαχανικά, σάκχαρα, λίπη, όσπρια, γαλακτοκομικά προϊόντα, κρέας, αυγά , ψάρια, κλπ) το νερό είναι επίσης πολύ σημαντικό για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού.

Άλλα ποτά, όπως ο καφές, το τσάι, οι χυμοί φρούτων, μπορεί επίσης να τα πίνεται σε μέτριες ποσότητες.

Επίσης, ορισμένες τροφές είναι γνωστό ότι είναι ευεργετικές για την ευφυΐα, τη μνήμη και τη συγκέντρωση (ψάρια, όλα τα φρούτα και τα λαχανικά, ή κάποια συμπληρώματα διατροφής όπως σιτάρι, βρώμη, σίκαλη, σουσάμι, κλπ) .

 Εντούτοις, πρέπει να αποφεύγεται η υπερβολική κατανάλωση κορεσμένων λιπαρών (κρέατα, ολόκληρα τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τυρί, βούτυρο) και το κόκκινο κρέας.

Το φαγητό είναι μια ζωτική λειτουργία που φέρνει τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες  για την καλή σωματική, ψυχολογική και συναισθηματική υγεία.

Το φαγητό είναι επίσης μια κοινωνική, οικογενειακή και πολιτιστική πρακτική που μπορεί να πραγματοποιηθεί στο οικογενειακό και κοινωνικό μας περιβάλλον (οικογενειακά γεύματα, δείπνο έξω, κατά τις παραδόσεις ή τις θρησκευτικές αργίες).

Τέλος, η διατροφή παίζει ρόλο στην πρόληψη της έναρξης ή της ανάπτυξης ορισμένων ασθενειών, όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης, η υπέρταση ή καρδιαγγειακή νόσο, όταν είναι πολύ πλούσιες, στο πολύ λίπος ή το πολύ γλυκό.

Είναι σημαντικό να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε ένα σταθερό βάρος, επιδεικνύοντας μια ισορροπημένη διατροφή. 3 γεύματα την ημέρα (πρωί, μεσημέρι και βράδυ), επιτρέπουν στο άτομο να κρατήσει ένα ρυθμό στην διατροφή του, απαραίτητο στοιχείο για μια υγιή και αρμονική κατάσταση του νου του.

Δύναμη είναι να προσαρμοζόμαστε ξεχωριστά επειδή οι απαιτήσεις θερμίδων ποικίλουν μεταξύ των ατόμων, ανάλογα με την ηλικία, το βάρος, το φύλο (αρσενικό ή θηλυκό)