Translate

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Τα καλύτερα bar του Αιγαίου για τις διακοπές σας


Υπάρχουν πολλά μπαρ που θα μπορούσαν να μπουν στη λίστα. Σε αυτά όμως αφήσαμε ένα κομμάτι του εαυτού μας και πάντα θα επιστρέφουμε για τη μουσική, την ατμόσφαιρα, τα κοκτέιλ.

Σορόκος, Κουφονήσι
Δεν υπάρχει άνθρωπος που να έρθει στο νησί και να μην το επισκεφτεί. Βρίσκεται πάνω ακριβώς από την κεντρική παραλία του νησιού, με υπέροχη θέα στο λιμάνι, την Κέρο και το Κάτω Κουφονήσι. Ωραία κοκτέιλ, ψαγμένη μουσική, αναμμένα φαναράκια και καθισματάκια πάνω στα βράχια (τηλ.: 22850 71704).



All Around Vinylio, Κέα
Κλασικό στέκι εδώ και δύο δεκαετίες και κερδίζει τον τίτλο ενός από τα καλύτερα μπαρ των Κυκλάδων. Σε προνομιακό σημείο στο Βουρκάρι, πάνω από τη θάλασσα και με θέα σε όλο τον οικισμό θα απολαύσετε κρασιά και κοκτέιλ υπό τους ήχους τζαζ και ροκ μουσικής (Βουρκάρι, τηλ.: 22880 21080, www.allaroundvinylio.gr).

Σκαντζόχοιρος, Δονούσα
Παγωμένη μπύρα μπροστά στο λιμάνι, ακούγοντας από Erica Badu μέχρι dubstep νυχτερινές μελωδίες του Burial. Φοβερή μους σοκολάτας που φτιάχνει ο μπάρμαν ο Γιάννης. Ενώ, αξίζει να σας πούμε ότι όλα τα κοκτέιλ φτιάχνονται από σπιτικούς χυμούς (Σταυρός, τηλ.: 22850 51880).

Galini Cafe, Σαντορίνη
Το αέρινο σκηνικό του βρίσκεται σε ένα περιποιημένο μπαλκόνι σε προνομιακή τοποθεσία στο Φηροστεφάνι με άπλετη θέα στο ηφαίστειο, την θάλασσα, το Σκάρο, το Ημεροβίγλι αλλά και το Ακρωτήρι. Ιδανικό για όλες τις ώρες, ξεκινώντας με πλούσιο πρωινό και σπιτικό μπακλάβά ή μηλόπιτα για να συνεχίσετε με ωραία κοκτέιλ και κρασιά από την πλούσια κάβα του, συντροφιά με προσεκτικά επιλεγμένες μουσικές (τηλ. 22860 22095, www.galinicafesantorini.com).

Κυκλάδων Χώρος, Σίφνος
Από το 2006 λειτουργεί στην καρδιά της Απολλωνίας ο πρώτος πολυχώρος στις Κυκλάδες. Πρωινό, καφές, εντυπωσιακοί χυμοί φρούτων και εξωτικά κοκτέιλ στους αναπαυτικούς καναπέδες με μουσικές απ' όλο τον κόσμο στο Ραμπαγάς Cafe (Απολλωνία, τηλ. 22840 32215, www.kikladonxoros.gr).

Υδρονέτα, Ύδρα
Από τα πιο ιδιαίτερα πέτρινα μπαλκόνια του Αιγαίου με ένα από τα πιο μαγευτικά ηλιοβασιλέματα. Ιδανικό για να συνδυάσετε το Freddo σας με μερικές βουτιές από τα βραχάκια. Latin, jazz και κλασική και υπέροχο frozen strawberry daiquiri. Θα το βρείτε στην δεξιά πλευρά της Ύδρας, στα Κανόνια (www.hydronetta.gr, τηλ. 22980-54160).

Francos, Σαντορίνη
Πάνε πάνω από 30 χρόνια που ο Φράνκο Κολόμπο άφησε το Τορίνο για χάρη της Σαντορίνης και άνοιξε το φημισμένο του μπαρ στα Φηρά. Υπέροχη κλασική μουσική και ακόμα πιο υπέροχη η θέα του, ειδικά την ώρα που δύει ο ήλιος. Απολαύστε κοκτέιλ και σαμπάνια στις περιζήτητες σεζλόνγκ του. Το θρυλικό πλέον μπαρ είναι εμπειρία και ως τέτοια πρέπει να το αντιμετωπίζουν όσοι το επισκέπτονται (Φηρά, τηλ. 22860 24428, www.francos.gr).



Castro Bar, Αστυπάλαια
Είναι σκαρφαλωμένο σε ένα από τα πιο ψηλά σημεία της Χώρας και απλώνεται σε διάφορα επίπεδα ως τα τείχη του Ενετικού κάστρου. Αυτό σημαίνει πως μπορεί να λαχανιάσει κανείς για να φτάσει εκεί, αλλά η θέα που αποζημιώνει. Εδώ φτιάχνονται με τον πιο σωστό τρόπο κοκτέιλ αποκλειστικά με φρέσκα φρούτα. Φροντίστε να φτάσετε εγκαίρως για να προλάβετε να δείτε το έντονο κόκκινο πορτοκαλί που παίρνει ο ορίζοντας την ώρα του δειλινού.

Αέρινο, Σέριφος
Καθίστε στην βεράντα του, για φημισμένα κοκτέιλ, εξαιρετική μουσική με ήχους ροκ, έθνικ και τζαζ. Θα βρείτε καφέ και επιλεγμένα κρασιά ενώ θα καταπολεμήσετε την βραδινή λιγούρα με “γκουρμέ” τοστ που αποτελείται από ψωμί ψημένο στα ξύλα, πάστα ελιάς, φέτα ή σεριφιώτικη μυζήθρα, ντομάτα και πιπεριά. H ταράτσα του έχει φανταστική θέα, αρκεί να μην φυσάει (Χώρα, τηλ. 22810 52592).


Fotis Bar, Πάρος
Το art cafe του Φώτη Μέλλιου βρίσκεται πάνω στο κύμα στο λιμανάκι της Νάουσας και ξεχωρίζει για τον αρτιστίκ χαρακτήρα του. Ντυμένο στα λευκά, με minimal αισθητική, αποτελεί ιδανικό στέκι για καφέ και κοκτέιλ υπό τους ήχους κλασικής και τζαζ μουσικής με την dance να παίρνει τη σκυτάλη του βράδυ. Συχνά φιλοξενεί βραδιές με live μουσική αλλά και εκθέσεις τέχνης (Νάουσα, τηλ.: 6970339326).

Γλάρος, Ανάφη
Το μπαλκόνι του μπορεί να σε κάνει να επιστρέψει στο νεομποέμ νησί των Κυκλάδων. Λες και κρέμεται πάνω από τη θάλασσα. Τα ποτήρια εδώ γεμίζουν και αδειάζουν στο πι και φι με τσίπουρο ή ρακή, ενώ από ένα σημείο και μετά οι θαμώνες μιλούν σχεδόν συνωμοτικά για να μην ενοχλούνται οι ντόπιοι.