Translate

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Το Παρίσι είναι πάντα μια καλή ιδέα


Η μυρωδιά του φρεσκότατου κρουασάν από το μπουφέ πρωινού του ξενοδοχείου, ακόμα με κάνει να θέλω να τρέξω σαν τρελή στις σκάλες, να πάω να προλάβω τα πρώτα πρώτα, (ναι, τα έκανα και αυτά). Και δεν ήταν μόνο αυτά… Κάθε φορά που έβλεπα τον Πύργο του Άιφελ χαμογελούσα σαν παιδάκι και η χαρά μου ήταν απερίγραπτη, όπως και οι φωτογραφίες που τραβούσα αμέτρητες (ειλικρινά, ακόμα δεν ξέρω ποιες να μοιραστώ μαζί σας, είναι τόσες πολλές, Ι guess I am going for part 2).. Και ναι έπρεπε να με τραβήξεις από το μαλλί για να ξεκολλήσω να χαζεύω ολόγυρα και να ποζάρω επίσης.. χοχο.. αλλά ήταν τόοοοοοοοσο ωραία!!! Οι δε τουρίστες αμέτρητοι, οι ουρές το ίδιο, (όοοοοοοοχι, φυσικά και δεν περίμενα για να ανέβω πάνω στον Πύργο), όσες φορές όμως και αν τον κοίταξα είτε από κάτω, είτε από μακρυά, πάντα θα έκανα μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να απομακρύνω το βλέμμα μου!
fotografia_3_0
collage_7
Η βόλτα μας στην Champs Elysse, άκρως απολαυστική, μπαινοβγαίνοντας στους πανάκριβους οίκους, να χαζέψω τα τελευταία entries, ενώ δεν έλειψαν και οι απαραίτητες στάσεις για τα αγαπημένα μου macaron! Ολόφρεσκα, μικρά, στρογγυλά, πολύχρωμα γλυκάκια σε πολλές γεύσεις, που ενώ παλιότερα δεν μου άρεσαν πολύ, τώρα δηλώνω fan και το απολαυστικό μου διάλειμμα στο La duree, είχε γίνει καθημερινό!
img_5273-2
Οι παριζιάνοι?!, οι πιο stylish άντρες που έχω δει να κυκλοφορούν στο δρόμο, σεταρισμένοι from head to toe, με κουστούμια, με τραγιάσκες, με κασκόλ, με παλτά, με γυαλιά, βγαλμένοι από βιτρίνες πανάκριβων οίκων και ας μην ήταν απαραίτητα ακριβά, αλλά έχουν αυτή τη φινέτσα και αυτό τον αέρα που νομίζεις ότι ξεπήδησαν από την Vogue! Πάντως ότι και να άκουγα, ότι και να μου λέγανε, εγώ συνάντησα έναν λαό ευγενέστατο, που ναι μπορεί να μην ξέρει πάρα πολύ καλά αγγλικά, αλλά θα προσπαθήσει να συνεννοηθεί μαζί σου!! (or maybe I was lucky… xoxo)
fotografia_2_6
Μμμμ, νομίζω ότι δεν θα μπορέσω να βάλω τελεία για το Παρίσι, η αλήθεια είναι ότι ήταν από τα καλύτερα ταξίδια μου, περάσαμε υπέροχα και όποτε κοιτάω τις φωτογραφίες, ένα πλατύ χαμόγελο εμφανίζεται στο πρόσωπο μου!!! Αν με ρωτούσες τι μου έμεινε από την πόλη αυτή θα σου απαντήσω:
  • Οι ατελείωτες βόλτες μας γύρω από την περιοχή του Τροκαντερό, όπου και διαμέναμε, με θέα πάντα τον Πύργο του Άιφελ.
fotografia_1_7

  • Το Παρίσι είναι τεράστιο και χωρίζεται σε αρκετές και διαφορετικές περιοχές μεταξύ τους, τις οποίες θέλεις τουλάχιστον μια μέρα στην κάθε μια για να τις εξερευνήσεις.
fotografia_3_11
  • Αμέτρητα καφέ και bistro παντού και νόμιζα ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα με τις περισσότερες καφετέριες! Λάθος…
  • Το ηλιοβασίλεμα στην Μονμάρτη,  μαγικό, ρομαντικό, νοσταλγικό, βλέποντας όλο το Παρίσι από ψηλά.
  • Τα μακαρόν, όπως σας είπα παραπάνω.. Μπορεί να έτρωγα και 6 κομμάτια σε ένα λεπτό (κλαψψψψ αλλά το ευχαριστήθηκα, no regrets)
img_5431
  • Το συναίσθημα μόλις αντίκρισα την Αφροδίτη της Μύλου στο Λούβρο, περηφάνια σου λεεεεεέω!!!!!
img_5605
  • Το λουκετάκι αγάπης που κλειδώσαμε και εμείς ανάμεσα στα εκατομμύρια άλλα, στην γέφυρα Pont Des Amourex aka Love Bridge!!!
img_5514
  • H παράσταση στο ιστορικό Moulin Rouge, αν και τα διαλείμματα με τα ακροβατικά νούμερα ανάμεσα στα χορευτικά με τις γυμνόστηθες μπαλαρίνες, ήταν πιο εντυπωσιακά.
img_5744
  • Η Disneyland του Παρισιού, με έκανε και αισθάνθηκα σαν μικρό κοριτσάκι, χρώματα και αγνά συναισθήματα παντού, διασκέδαση και από τα πιο εντυπωσιακά closure με πυροτεχνήματα υπό την μουσική όλων των παραμυθιών του Disney!!! Απλά AMAZING!!!
img_5788
  • Αααααα μόλις θυμήθηκα τα smoothies βανίλιας Μαδαγασκάρης που έπαιρνα κάθε πρωί από τα Super Market. Just delicious..
  • Θέλεις και κάτι αρνητικό??? Είναι όντως ακριβά παντού, θα μείνω στο ότι ένας καπουτσίνο έχει 8 ευρώ.  Ε, ας μην παραπονιόμαστε εμείς λοιπόν..
  • Νομίζω ότι στο Παρίσι είδα περισσότερους Κινέζους, από ότι στην Κίνα.
fullsizerender-8
  • Saint honore!!! Αν θέλεις να πας για ψώνια, ή μάλλον καλύτερα για window shopping, thats the place. Plus, ότι εκεί θα συναντήσεις και τους πιο καλοντυμένους παριζιάνους/παριζιάνες και μη, όπως και επίσης το hot spot ξενοδοχείο Costes!!!
img_5433

  • Για πραγματικό vintage shopping και όχι μόνο, η καλλιτεχνική περιοχή Marais είναι η πιο ιδανική, με τον συγκλονιστικό καθεδρικό ναό Notre Dame λίγα βήματα πιο κάτω!
img_5192
Μήπως ήρθε η ώρα να φτιάξουμε βαλίτσες?? Ε, τι λέτε???