Translate

Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Τα καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο κάτω από την θάλασσα


Ξέρεις τι είναι να βάζεις την μπουκιά στο στόμα και από πάνω σου να κάνουν βόλτες οι καρχαρίες;


Αυτή τη φορά δεν θα γευματίσουμε με φόντο το ρομαντικό ηλιοβασίλεμα αλλά κάτω από νερό ή δίπλα σε καρχαρίες. θα ανακαλύψουμε τα 7 καλύτερα υποθαλάσσια εστιατόρια στον κόσμο.

Ithaa Undersea Restaurant, Rangali Island, Μαλδίβες


Φημισμένο ως ''το πιο όμορφο εστιατόριο στον κόσμο'' για το 2014, από το New York Daily News, το Ithaa βρίσκεται πέντε μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, προσφέροντας πανοραμική θέα 180 μοιρών από τους ζωντανούς κοραλλιογενείς κήπους γύρω του. Το Ithaa (που σημαίνει ''φίλντισι'' στη γλώσσα Dihevi των Μαλδίβων) σερβίρει σύγχρονη ευρωπαϊκή κουζίνα, ενώ μπορείτε να περιμένετε και ''λιχουδιές'' όπως χαβιάρι.

Al Mahara, Ντουμπάι


Δεν θα περιμέναμε τίποτα λιγότερο από το εστιατόριο του αστραφτερού ξενοδοχείου Burj Al Arab από ένα πελώριο ενυδρείο που δίνει την εντύπωση ότι γευματίζουμε στο βυθό. Εννοείται ότι το μενού θαλασσινών είναι το δυνατό χαρτί του με πιάτα όπως στρείδια αλλά και λαβράκι σε κρούστα από θαλασσινό αλάτι.

Atrium Bar, Βερολίνο


Το μπαρ βρίσκεται κάτω από το μεγαλύτερο κυλινδρικό ενυδρείο του κόσμου, στο λόμπι του ξενοδοχείου Radisson Blu. Εδώ θα απολαύσετε κοκτέιλ ή λιχουδιές από τον ζαχαροπλάστη του ξενοδοχείου χαζεύοντας τα περισσότερα από 1500 ψάρια που κολυμπούν πάνω από το κεφάλι σας.

Aquarium Restaurant, Τενεσί


Το εστιατόριο βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο Opry Mills στην καρδιά της πόλης Nashville και προσφέρει μια ''υποθαλάσσια'' γαστριμαργική εμπειρία με θέα στο πελώριο ενυδρείο. Ενώ απολαμβάνετε το μενού θαλασσινών χαζεύετε τα πάνω από 100 είδη ψαριών από όλο τον κόσμο που κολυμπούν δίπλα σας.

Sea, Μαλδίβες


Το υποθαλάσσιο εστιατόριο ευρωπαϊκής κουζίνας του Anantara Kihavah Villas είναι ντυμένο όχι μόνο με τζαμαρίες γύρω γύρω αλλά και με καθρέφτες στο εσωτερικό του που αντανακλούν το νερό και τη θαλάσσια ζωή του Ινδικού Ωκεανού.

Cargo Hold Restaurant, Νότια Αφρική


Φιλοξενείται σε ένα αντίγραφο του ναυαγίου του θρυλικού πλοίου-φαντάσματος, του The Phantom, στην πόλη Ντούρμπαν. Όλο το σκηνικό αποτίει φόρο τιμής στην ιστορία και τις παραδόσεις της περιοχής. Στα πιάτα σας άφθονα μύδια, στρείδια και γαρίδες με τζίντζερ ενώ από τις πελώριες τζαμαρίες απολαμβάνετε τη θέα στους πελώριους καρχαρίες.

Subsix, Μαλδίβες


Βρίσκεται σχεδόν 6 μέτρα κάτω από τον Ινδικό Ωκεανό και κερδίζει δίκαια τον τίτλο του πρώτου υποθαλάσσιου club. Διεθνούς φήμης Djs παίζουν μουσική με τους θαμώνες να χορεύουν κάτω από τα κύματα με φόντο τον φωτισμένο βυθό της θάλασσας. Απέχει 500 μέτρα από την ακτή και ο μόνος τρόπος για να φτάσετε είναι με το καραβάκι από το Niyama Resort.