Translate

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

14 φανταστικές βόλτες με αερόστατο. (Δείτε φωτό)


Πετάμε πάνω από το σεληνιακό τοπίο της Καππαδοκίας 
μέχρι τις ζούγκλες της Κόστα Ρίκα

Όνειρο ζωής για πολλούς, η πτήση με αερόστατο αποτελεί μοναδική εμπειρία ειδικά αν πραγματοποιείται πάνω από διάσημους προορισμούς. Εμείς επιλέξαμε τους αγαπημένους μας, από το σεληνιακό τοπίο της Καππαδοκίας μέχρι τις ζούγκλες της Κόστα Ρίκα.
  

Καππαδοκία, Τουρκία
Ίσως η πιο συγκλονιστική και διάσημη πτήση με αερόστατο είναι αυτή πάνω από το εξωπραγματικό τοπίο της Καππαδοκίας που σε μεταφέρει σχεδόν σε άλλο πλανήτη: απίθανοι γεωλογικοί σχηματισμοί και παράξενοι βράχοι που μοιάζουν με μανιτάρια και στέκουν ακλόνητοι για αιώνες, φαράγγια, εκκλησίες λαξευμένες στο μαλακό ψαμμόλιθο απλωμένα σε ένα απέραντο οροπέδιο στα βάθη της Τουρκίας. Η ιδανική εποχή για να πραγματοποιήσετε αυτή την πτήση-όνειρο είναι μεταξύ Μαρτίου και Δεκεμβρίου (www.royalballoon.com, από €175 το άτομο).
Μελβούρνη, Αυστραλία
Ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε την καταπράσινη πόλη, τη δεύτερη μεγαλύτερη της χώρας, είναι η 60-λεπτη βόλτα με το αερόστατο. Μεταξύ άλλων θα δείτε τα εντυπωσιακά πάρκα και κήπους αλλά και την Rod Laver Arena όπου πραγματοποιείται το αυστραλιανό όπεν, ένα από τα πιο διάσημη τουρνουά τένις  (www.balloonovermelbourne.com.au, από €230 το άτομο).
  
Κοιλάδα Νάπα, Καλιφόρνια
Η καλύτερη εποχή για να πετάξετε πάνω από τους διάσημους αμπελώνες της Νάπα είναι μεταξύ Απριλίου και Οκτωβρίου. Θα δείτε μικρούς και μεγάλους αμπελώνες, οινοποιεία αλλά και το Σαν Φρανσίσκο, όταν είναι καθαρή η ατμόσφαιρα (nvaloft.com, από €145 το άτομο).
  
Εθνικό πάρκο Serengeti, Τανζανία
Για μια ολόκληρη ώρα, στο σαφάρι με αερόστατο θα δείτε λιοντάρια, ιπποπόταμους, λεοπαρδάλεις, καμηλοπαρδάλεις και ζέβρες που ζουν στις κοιλάδες του ποταμού Seronera. Μοναδική εμπειρία η μετανάστευση πάνω από 2 εκατομμυρίων άγριων ζώων από την Κένυα στη λίμνη Βικτόρια από το Μάιο ως τις αρχές Ιουνίου και ξανά από τα τέλη Οκτωβρίου μέχρι το Δεκέμβρη (www.balloonsafaris.com, από €390 το άτομο).
Muelle, Κόστα Ρίκα
Η ανέγγιχτη ζούγκλα και οι ιδανικές καιρικές συνθήκες καθιστούν την πτήση με αερόστατο σε μοναδική εμπειρία όλο το χρόνο. Προτιμήστε τους μήνες από Μάιο ως Αύγουστο όταν αερόστατα πετούν πολύ χαμηλά και σχεδόν αγγίζουν τα δέντρα όπου ζουν μαϊμούδες και πουλιά ενώ όταν ο αέρας το επιτρέπει, θα πετάξετε αρκετά ψηλά ώστε να δείτε το ηφαίστειο Arenal που καπνίζει (www.serendipityadventures.com, από €250 το άτομο).

Letchworth State Park, Νέα Υόρκη
Με το αερόστατο ακολουθείτε την πορεία του ποταμού Genesee μέσα στο φαράγγι Letchworth ανάμεσα σε πελώριους βράχους, δάση και καταρράκτες για μια ολόκληρη ώρα. Η καλύτερη περίοδος είναι μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου ενώ άκρως ρομαντική είναι η πτήση το Σεπτέμβριο όταν όλο τα πάρκο είναι ντυμένο σε πορτοκαλί και χρυσά φύλλα (www.balloonsoverletchworth.com, από €180 το άτομο).
Αλμπουρκέρκι, Νέο Μεξικό
Κάθε Οκτώβρη πάνω από 500 πολύχρωμα αερόστατα απογειώνονται από νωρίς το πρωί στο μεγαλύτερο διεθνές φεστιβάλ αερόστατων κι εσείς μπορείτε να πάρετε μέρος σε αυτό πετώντας για μια ολόκληρη ώρα (www.rainbowryders.com, από €217 το άτομο).
 

Μπαγκάν, Μιανμάρ
Η απίστευτη πτήση με αερόστατο στην ανεξερεύνητη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας γίνεται πάνω από τη Μπαγκάν, την τεράστια κοιλάδα με τους 10.000 βουδιστικούς ναούς, παγόδες και μοναστήρια. Η έκταση είναι τεράστια και το θέαμα κόβει την ανάσα (easternsafaris.com, από €230 το άτομο).
Reno, Νεβάδα
Κάθε Σεπτέμβριο, για τρεις μέρες το πάρκο Rancho San Rafael φιλοξενεί φεστιβάλ αφιερωμένο στα αερόστατα όπου όλη η οικογένεια μπορεί να κάνει βόλτα δωρεάν (www.renoballoon.com).
Colorado Springs, Κολοράντο
Το φεστιβάλ αερόστατων πραγματοποιείται από το 1977 και συγκεντρώνει χιλιάδες επισκέπτες που παρακολουθούν εκατοντάδες πολύχρωμα αερόστατα να απογειώνονται με φόντο το πελώριο βουνό (www.balloonclassic.com, από €215 το άτομο).
  
Queenstown, Νέα Ζηλανδία
Η περιοχή είναι αγαπημένη για τους λάτρεις της αδρεναλίνης για πεζοπορία, ποδηλασία βουνού, σκι, γκολφ και πτήσεις με αερόστατο πάνω από πανέμορφε λίμνες και φιόρδ. Η περιοχή για τους φαν του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών θα είναι οικεία αφού εδώ γυρίστηκαν πολλές από τις σκηνές της ταινίας (www.ballooningnz.com, από €278 το άτομο).
Château d’Oex, Ελβετία
Ακόμα και το χειμώνα η περιοχή απολαμβάνει ήπιο κλίμα και επιτρέπει πτήσεις με αερόστατο πάνω από κουκλίστικα αλπικά χωριά με φόντο με επιβλητικές κορυφές όπως το Matterhorn (www.ballonchateaudoex.ch, από €320 το άτομο).
Magalies River Valley, Ν. Αφρική
Όσο φουσκώνουν τα αερόστατα εσείς απολαμβάνετε φρέσκο καφέ και ζεστά muffin για να πετάξετε στη συνέχεια για μια ώρα πάνω από την κοιλάδα. Τις καθαρές ημέρες το μάτι φτάνει μέχρι το Γιοχάνεσμπουργκ. Στην επιστροφή σας περιμένουν μπέικον και αυγά, καπνιστός σολομός, τηγανίτες, φρέσκα φρούτα και σαμπάνια. Προτιμήστε τους μήνες από Απρίλιο ως Αύγουστο (www.balloon.co.za, από €95 το άτομο).
Saint-Jean-sur-Richelieu, Καναδάς
Μόλις 20 λεπτά από το Μόντρεαλ βρίσκεται ο παράδεισος για τους μικρούς και μεγάλους λάτρεις των αερόστατων. Το διεθνές φεστιβάλ αερόστατων διαρκεί 9 μέρες κάθε Αύγουστο και περιλαμβάνει από συναυλίες μέχρι πτήσεις με αερόστατο φυσικά (www.ballooncanada.com, από €130 το άτομο).