Translate

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Μονεμβασιά: Το φθινόπωρο γίνεται χρυσή.



Γιατί να πάτε τώρα Γιατί εδώ θα νιώσετε ελεύθεροι. Θα πάτε με το έτερο ήμισυ για να ακολουθήσετε τους ιππότες και τις δεσποσύνες που έχουν δώσει κρυφά ραντεβού στα δαιδαλώδη καλντερίμια. Στη Μονεμβάσια, όμως, θα πάτε και μόνοι για να χορέψετε ένα μοναχικό βαλς δίπλα στα τείχη με τον άνεμο να σας ανακατεύει τα μαλλιά και να παίρνει μαζί του έγνοιες και σκέψεις περιττές.
  
  
Πού να μείνετε
Moni Emvasis Suites Συμπληρώνει μόλις τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του και συνδυάζει πολυτέλεια και υψηλή αισθητική στην καρδιά του Βυζαντινού Κάστρου. Μόλις τρεις ονειρεμένες σουίτες και εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας (τηλ.: 27320 62122, www.moniemvasis.gr, από €180 η σουίτα με πρωινό).
  
Λικίνια Άνοιξε τις πόρτες του τον Αύγουστο του 2011 και αποτελείται από τέσσερα δίπατα πετρόχτιστα κτίρια. Χειροποίητα έπιπλα από ξύλο καρυδιάς, παραδοσιακά τζάκια, στρώματα και λευκά είδη COCOMAT και καλλυντικά Molton Brown στα δωμάτια και τις σουίτες (Κάστρο Μονεμβάσιας, τηλ.: 27320 61939, www.likinia.gr, από €85 το δίκλινο με πρωινό).
Αρδάμης Άκρως ατμοσφαιρικός ο ξενώνας στο πιο πρώην κυβερνείο του κάστρου επί Ενετών και διοικητήριο επί Τουρκοκρατίας. Hot spot η πολυφωτογραφημένη βοτσαλωτή αυλή που αποτελεί το πιο αυθεντικό μπαλκόνι της Μεσογείου (Κάστρο Μονεμβασιάς, τηλ. 27320 61887, www.ardamis.gr, από €80 το δίκλινο με πρωινό).
  
Πού να φάτε
Χρυσόβουλο Από τον Αύγουστο του 2012 ο σεφ Μιχάλης Ντουνέτας παντρεύει την δημιουργικότητα με τις καλύτερες πρώτες ύλες της λακωνικής γης σε ένα πολύ προσεγμένο χώρο (τηλ.: 27320 62022, www.chrisovoulo.gr, από €20 το άτομο). Ματούλα Σταθερή επιλογή για μαμαδίσιο φαγητό στη σκιά του μεσαιωνικού κάστρου με υπέροχη αυλή με ροδιές και τη θάλασσα να απλώνεται στα πόδια μας. Στο τραπέζι μας αρνάκι λαδορίγανη και η σπεσιαλιτέ κρασάτο χοιρινό με χυμό και φλούδες από πορτοκάλι (τηλ.: 27320 61660, www.matoula.gr, από €15 το άτομο). Μαριάνθη Εδώ και τέσσερις δεκαετίες σερβίρει παραδοσιακή κουζίνα πάνω στο καλντερίμι. Μη χάσετε τον πρωτότυπο μουσακά με μοσχάρι και φέτα αλλά και τα φημισμένα κεφτεδάκια της Μαριάνθης (τηλ.: 27320 61271, www.marianthi-restaurant.gr, από € 15 το άτομο).
  
Τελευταίο ενσταντανέ Μέσα από τα ανηφορικά και λουλουδιασμένα καλντερίμια της Πάνω Πόλης βρίσκουμε την Αγία Σοφία, την εκκλησία του 1100 μ. Χ., που αιωρείται στο χείλος του κάθετου γκρεμού και θεωρείται πιστό αντίγραφο της Αγίας Σοφιάς στην Κωνσταντινούπολη. Η θέα στην πόλη, τα τείχη και τη θάλασσα από ψηλά θα σας ακολουθεί για πάντα.