Translate

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ - ΑΠΛΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΜΠΑΛΑ


Θυμηθείτε ότι όλα σε αυτή την ζωή χρειάζεται προσπάθεια για να μπορείτε μετά να χαίρεστε τα αποτελέσματα των στόχων σας. 
Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για μια πολύ καλή, εύκολη και διασκεδαστική γυμναστική με μόνη σας βοήθεια την μεγάλη μπάλα της γιόγκα. Κατ' αρχήν για να επιλέξετε την σωστή μπάλα της γιόγκα πρέπει να υπολογίστε το μήκος των ποδιών σας βάσει του ύψους σας. Πρέπει δηλ. να επιλέξετε την σωστή σε διάμετρο μπάλα έτσι ώστε να μπορείτε να κάθεστε επάνω της άνετα και τα πόδια σας να πατούν σωστά στο έδαφος (ακριβώς όπως όταν κάθεστε σε μια καρέκλα). Οι μπάλες της γιόγκα έχουν διάφορες διαστάσεις. Ξεκινούν από 25εκ. (δεν θα τις χρησιμοποιείσετε αυτές για τις παρακάτω ασκήσεις) οπότε μιλάμε για αυτές από 45 εκ. και φτάνουν έως 75εκ. Ένα άλλο πολύ σημαντικό επίσης στοιχείο που πρέπει να έχετε στο νου σας είναι και το υλικό που είναι φτιαγμένες. Κακά τα ψέμματα κάποιες μπάλες λόγο του χαμηλού κόστους που έχουν δεν διαθέτουν υλικό ανθεκτικό για σκληρή χρήση με κίνδυνο να τραυματιστείτε. Στο κουτί τους όλες οι καλές μπάλες γράφουν το υλικό κατασκευής τους. Οι καλες μπάλες γυμναστικής γράφουν "Ανθεκτικό ελαστικό υλικό pvc για γυμναστική" ή "Asana elastic Gym balls" κ.τ.λ. Κάποιες μπάλες διαθέτουν και χειρολαβές για να τις πιάνετε όταν χοροπηδάτε με αυτές. 



http://plaza24.gr/?subcats=Y&status=A&pshort=Y&pfull=Y&pname=Y&pkeywords=Y&search_performed=Y&q=%CE%9C%CE%A0%CE%91%CE%9B%CE%91&dispatch=products.search




Επιλέξτε αυτήν που σας ικανοποιεί περισσότερο. Επώνυμες καλής ποιότητας μπάλες που κυκλοφορούν στο εμπόριο 
 Μετά μπορείτε να επιλέξετε το αγαπημένο σας χρώμα. Κυκλοφορούν σε διάφορα χρώματα όπως άσπρο, ροζ, φούξια, κόκκινο, γαλάζιο, βιολετί, πράσινο και γρί. Για τις παρακάτω καθημερινές ασκήσεις θα προτείνουμε να είστε ενδεδυμένες όσο πιο άνετα μπορείτε μόνο στην άνεση του σπιτιού σας ή του προσωπικού σας χώρου. Φορέστε μόνο ένα σετ από βαμβακερά εσώρουχα sport-underwear (αν έχετε ακόμη καλύτερα) και ξεκινήστε.


Απλές ασκήσεις με την μπάλα της γιόγκα



1. Σετάκια των 20:.


Ξαπλώστε την μέση σας επάνω στο κέντρο της μπάλας και τοποθετήστε τα χέρια σας πίσω από το κεφάλι σας. Ανασηκώστε τους ώμους σας επάνω και μετά από μια σύντομη παύση κατεβάστε τους.
Σημ. Για να αποφύγετε τυχόν τράβηγμα του λαιμού σας, πρέπει κοιτάξτε ευθεία προς τα πάνω αντί να κοιτάτε τα γόνατά σας.


2Σετάκια των 20:


Ξαπλώστε την πλάτη σας στο έδαφος και βάλτε τα πόδια σας επάνω από την μπάλα. Σταυρώστε τα χέρια σας επάνω σττο στήθος..Ανασηκώστε τους ώμους σας επάνω και μετά από μια σύντομη παύση πάλι κάτω.
Σημ. Για να αποφύγετε τυχόν τράβηγμα του λαιμού σας, πρέπει κοιτάξτε ευθεία προς τα πάνω αντί να κοιτάτε τα γόνατά σας.


3Σετάκια των 20:


Γυρίστε ανάσκελα ξαπλώνοντας μόνο την πλάτη σας επάνω στην μπάλα και φροντίστε το υπόλοιπο κορμί σας να βρίσκεται στον αέρα, τα γόνατα σας να βρίσκονται σε γωνία 90 μοιρών, ίσια πλάτη και τεντώστε τα χέρια σας έξω για να κρατήστε ισορροπία. Κυλίστε την μπάλα με την πλάτη σας ελαφρώς προς την αριστερή πλευρά και  μετά από μια μικρή παύση επιστρέψτε πίσω. Επαναλάβετε τώρα το ίδιο από την δεξιά πλευρά.
Σημ. Κρατήστε ίσια την πλάτη σας κατά τη διάρκεια αυτής της άσκησης.








Τώρα μπορείτε να χαλαρώσετε ξαπλώνοντας και τεντώνοντας το κορμί σας επάνω στην μπάλα έτσι ώστε τα τέσσερα άκρα σας δηλ. οι παλάμες των χεριών σας αλλά και τα πέλματά σας να πατούν καλά στο έδαφος. Μείνετε ξαπλωμένες έτσι για λίγη ώρα και μετά σηκωθείτε. 
Αν έχετε το χρόνο να κάνετε καθημερινά αυτά τα σετάκια ασκήσεων με μπάλα (που προτείναμε) ειδικά το πρωί που σηκώνεστε από το κρεβάτι θα είστε όλη την ημέρα σε πολύ καλή φόρμα και διάθεση και -πιστέψτε με- θα αισθάνεστε υπέροχα όλη την ημέρα. 
Εμείς σας βρήκαμε καταστημα με μπάλες και σας τα παραθέτουμε παρακάτω:

κανοντας κλικ ΕΔΩ