Translate

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Περιηγηθείτε στους δρόμους και τα κανάλια της Βενετίας μέσα από τo Google Street View

Αν είστε φαν της Ιταλίας και ειδικά της ρομαντικής της εκδοχής, τώρα μπορείτε να κάνετε βόλτα στους δρόμους και τα κανάλια της Βενετίας με τη βοήθεια του Google Street View.

Η Google ολοκλήρωσε ένα πολύπλοκο project που αφορά στη Βενετία, μέσα από τον φακό της Street View Trekker backpack camera.

“Ήταν αδύνατο για εμάς να συγκεντρώσουμε εικόνες της Βενετίας μέσω ενός Street View αυτοκινήτου ή μηχανής και ο λόγος είναι προφανής, αφού τα γραφικά κανάλια και τα πολύ στενά σοκάκια δεν επέτρεπαν κάτι τέτοιο”, δήλωσε μέλος της ομάδας της εταιρίας.

Ευτυχώς η ομάδα των “κασκαντέρ” της Google ανέλαβε δράση, δίνοντας μια άλλη διάσταση στα Google Maps.

Η εργασία μάλιστα περιλάμβανε εκτός από τους δρόμους και τα περίφημα κανάλια, τοποθετώντας μια φωτογραφική μηχανή Trekker πάνω σε βάρκα και διασχίζοντας τα κανάλια για να αποδοθεί μια πραγματικά ζωντανή εμπειρία της Βενετίας.

Ο ομάδα κάλυψε 427 χιλιόμετρα με πεζοπορία και 184 χιλιόμετρα με βάρκα ή γόνδολα, χαρτογραφώντας και φωτογραφίζοντας εμβληματικά μνημεία και κρυμμένους “θησαυρούς” όπως η Συναγωγή της Πρώτης Εβραικής Αδελφότητας , η Γέφυρα του Διαβόλου στο νησί  Torcello και άλλα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το σχετικό video και να απολαύσετε την Βενετία σε όλο της το μεγαλείο μέσα από "τα μάτια" της Google.