Translate

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Κούραση και μυστικά για να την καταπολεμήσετε !!!


tiredwomanΝιώθετε συχνά κουρασμένοι;;; Διθαβάστε παρακάτω μικρά μυστικά για να καταπολεμήσετε το αίσθημα της κούρασης και να γεμίσετε με ενέργεια!
Διατροφή
Άστατο πρόγραμμα διατροφής συνδυασμένο με λιπαρές τροφές πολλών θερμίδων όχι μόνο είναι λάθος τακτική για τη σιλουέτα σας, αλλά σας κάνουν να αισθάνεστε κουρασμένοι. Μην αγχώνεστε και κυρίως μην πανικοβάλλεστε, αφού υπάρχουν τρόφιμα που μπορείτε να χρησιμοποιείτε στην καθημερινή σας διατροφή βοηθώντας σας να αναπληρώσετε τη χαμένη σας ενέργεια…
Παντζάρι: Μπαταρία για τον οργανισμό. Ένα λαχανικό με ευεργετικές δράσεις όταν καταναλώνεται σε μια ποσότητα σε μισό φλιτζάνι του τσαγιού, όχι μόνο θα τονώσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και την υγεία της καρδιά σας αλλά θα δράσει και ως κινητήριος δύναμη για τον οργανισμό σας.
Ασπράδια αυγού: Η πρωτεΐνη που περιέχουν είναι η ενέργεια που θα στηρίξει τη μυϊκή μάζα, μειώνοντας το σωματικό λίπος. Παρέχουν την ενέργεια που χρειάζεται ο οργανισμός για να αισθάνεστε καλά κάθε ώρα της ημέρας.
Γυμναστική
Η ποιότητα του ύπνου και κατ’επέκταση του αισθήματος ευεξίας και ξεκούρασης βελτιώνεται όταν οι άνθρωποι προπονούνται για 150 λεπτά την εβδομάδα. Όσοι βάλουν την άσκηση στη ζωή τους έχουν περισσότερη ενέργεια σε σύγκριση με αυτούς που κοιμούνται τις ώρες που πρέπει, αλλά δεν αθλούνται.
Χαλάρωση
Ρεφλεξολογία, αρωματοθεραπεία, μασάζ και μια σειρά από άλλες μορφές χαλάρωσης βοηθούν πνεύμα και σώμα να γεμίσει τις μπαταρίες του και να ξεκουραστεί. Περισσότερη χαλάρωση σημαίνει μεγαλύτερη ευεξία, αλλά και καλύτερη ποιότητα ύπνου με αποτέλεσμα τα ποσοστά ενέργειας στον οργανισμό να είναι σε ανεβασμένα επίπεδα.
Νερό
Η ενυδάτωση είναι ένα από το σημαντικά κλειδιά ενάντια στην κόπωση. Ειδικά το καλοκαίρι που η θερμοκρασία χτυπάει κόκκινο, αν δεν τροφοδοτήσετε τον οργανισμό σας με το απαραίτητο νερό, σύντομα θα αισθανθείτε εξάντληση και κούραση. 8 ποτήρια νερό την ημέρα και θα διώξετε την κούραση.
Στρες
Το άγχος της ημέρας είναι ο κύριος λόγος που αισθάνεστε κουρασμένοι. Βγείτε έξω για βόλτα στη φύση, κάντε κάτι διαφορετικό, μιλήστε με αγαπημένο σας πρόσωπο. Επιβάλλεται να μην πείτε πάλι για τα προβλήματα σας! Μιλήστε περί ανέμων και υδάτων. Ρίξτε λίγο τους ρυθμούς σας! Μοιράστε τις υποχρεώσεις σας μέσα στην ημέρα, χωρίς να το παρακάνετε και να γίνεται πτώμα, επιβαρύνοντας έτσι τον οργανισμό σας!
Αγγελική Ρέβελα
Γενικός Γιατρός ΜD,PhD