Translate

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Ταιριάζουν τα μάτια σας με το ζώδιο σας;


Η εξωτερική εμφάνισή μας προσδιορίζεται περισσότερο από τον ωροσκόπο μας, ο οποίος είναι το ζώδιο που βρίσκεται στον ανατολικό ορίζοντα τη στιγμή που γεννηθήκαμε. Το #ζώδιό μας όμως μπορεί να έχει ακόμα ένα μεγάλο λόγο στο πώς μας βλέπει κανείς. Τα φυσικά γνωρίσματα και οι ιδιομορφίες μας επηρεάζονται από ένα μίγμα Ωροσκόπου και Ήλιου. Όσον αφορά το «βλέμμα» του ματιού....
και την εσωτερική έκφραση του σε σχέση με το ζώδιο μας, είναι κάτι που δεν μπορούμε να διδαχτούμε στα λόγια, αλλά δεν απαιτεί χρόνια εμπειρίας για να το μάθουμε. Στην πραγματικότητα, λιγότερο ή περισσότερο ενστικτωδώς, μπορούμε να το εξασκήσουμε όταν συναντιόμαστε με ανθρώπους σε διάφορες καταστάσεις.
 

#ΚΡΙΟΣ
Τα μάτια του Κριού είναι μεγάλα και σε απόσταση μεταξύ τους, συνήθως τονισμένα από ένα φαρδύ τόξο φρυδιών. Όπως όλα τα ζώδια της Φωτιάς, έχει κάτι το ιδιαίτερο στα μάτια του, ενώ το βλέμμα του είναι ευθύ και αιχμηρό. Το ότι είναι πολύ τολμηρός και δεν φοβάται τίποτα, είναι ορατό και στα μάτια του! Όταν δεν είναι στα καλύτερα του, τα μάτια του αντανακλούν θυμό, όταν όμως είναι ευτυχισμένος τα μάτια του αντανακλούν υπερηφάνεια.
 

#ΤΑΥΡΟΣ
Τα μάτια του Ταύρου έχουν συνήθως ένα στρογγυλοποιημένο σχήμα αμύγδαλο και η κόρη φαίνεται σχεδόν διασταλμένη. Ενίοτε υγρά, ενώ βρίθουν τρυφερότητας. Πρόκειται για πολύ όμορφα μάτια και όλα αυτά επειδή το βλέμμα του είναι ευχάριστο, με μια γλυκύτητα, που όχι σπάνια κρύβει εντέχνως την ισχυρογνωμοσύνη του.Τα μάτια του έχουν μια φωτεινότητα και καθαρότητα, αλλά σίγουρα δεν μπορείς να τα πεις ονειρικά. Δίνουν πάντως την εμφάνιση της σταθερής αξιοπιστίας.
 

#ΔΙΔΥΜΟΙ
Τα μάτια του Δίδυμου είναι μεγάλα και εξαιρετικά εκφραστικά. Συχνά στρέφονται προς όλες τις κατευθύνσεις, από δεξιά προς τα αριστερά, από πάνω προς τα κάτω... απλά ρίχνοντας μια ματιά σε οτιδήποτε υπάρχει στον περιβάλλοντα χώρο του. Είναι άτομο που έχει μεγάλη περιέργεια και αυτό σίγουρα αντανακλάται στα μάτια του. Οι ίριδες του ματιού του, είναι συνήθως ανοιχτότερες από το συνηθισμένο και έχουν ένα αθώο, παιδικό vibe που θέλει να ρίξει μια ματιά σε ΟΛΑ! Είναι πολύ δύσκολο να πούμε από το βλέμμα του πως ένας Δίδυμος αισθάνεται, απλώς και μόνο επειδή η ψυχολογία του είναι ευμετάβλητη... που σημαίνει ότι τα μάτια του είναι βέβαιο ότι θα μας ξεγελάσουν όταν θέλουμε να μάθουμε τι αισθάνεται.Πάντως γενικά, όταν είναι σε καλή διάθεση, τα μάτια του είναι ζωντανά, χαρούμενα, σκερτσόζικα και κινούνται με γρήγορους ρυθμούς. Όταν είναι σε κακή διάθεση, έχουν μια πιο θυμωμένη και νευρική όψη.
 

#ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Η πραότητα του πρόσωπου του περιβάλλεται από αρκετά μεγάλα συνήθως μάτια που είναι με έναν ιδιαίτερο τρόπο φωτεινά - που σημαίνει ότι είναι πιο ανοιχτά στο χρώμα ή δίνουν την εντύπωση του φωτός. Το βλέμμα του τείνει να είναι υγρό και γεμάτο συγκίνηση, ακόμη και αν προσπαθεί να το κρύψει. Όποιο συναίσθημα όμως και αν έχει, τα μάτια του τα λένε όλα. Παράλληλα, περιβάλλονται από τοξωτά πυκνά φρύδια που υπογραμμίζουν την κάπως χαμένη έκφραση του.
 

#ΛΕΩΝ
Η αρχοντική προσωπικότητα του, πλαισιώνεται από μεγάλα λαμπερά μάτια που κοιτάζουν επίμονα. Γενικά έχουν σκούρα καστανά μάτια που είναι πρώτα απαλά και στη συνέχεια σπινθηρίζουν όλο φωτιά, συνήθως σε στρογγυλό σχήμα και με ελαφρά κλίση στη γωνία. Σε αυτά τα μάτια μπορείς να δεις έναν βασιλιά της γοητείας! Έχει ένα ξεχωριστό γατίσιο βλέμμα γεμάτο ενθουσιασμό, με βλεφαρίδες που είναι πυκνές και φαίνεται ότι φοράει μάσκαρα πάντα, ακόμη και αν δεν έχει!
 

#ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Θεωρείται ότι έχει το πιο ψυχρότερο βλέμμα στα μάτια, καθώς ποτέ δεν θα δούμε τα συναισθήματα στα μάτια της! Κοιτάζοντάς την, είναι σαν να ψάχνουμε στον τοίχο. Όμως στο βλέμμα της θα μπορούσε κανείς να παρατηρήσει μια έντονη, λαμπερή αχτίδα μιας πολύς ευμετάβλητης νοημοσύνης. Η καθαρότητα της σκέψης είναι εμφανής και ανακατεύεται με την καταπληκτική ομορφιά των ματιών της, αν και πολλές φορές έχουν μια λεπτή, σταθερή αίσθηση απεγνωσμένης θλίψης. Αισθητικά, τα μάτια της είναι συχνά στο φωτεινότερο φάσμα οποιουδήποτε χρώματος. Έχουν μια ελαφρά πτωτική κλίση που φωτίζει τον σκεπτικισμό του χαρακτήρα της.
 

#ΖΥΓΟΣ
Ο Ζυγός έχει συνήθως αμυγδαλωτά μάτια με πολύ όμορφες, πλούσιες βλεφαρίδες. Σε αγκαλιάζει με ένα βλέμμα απαλό, ζεστό και φιλόξενο. Το πιο εντυπωσιακό πράγμα για τα μάτια του πάντως είναι ότι αρχίζουν να χαμογελούν, προτού καν το χαμόγελο ανιχνευθεί στα χείλη του.
 

#ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Τα μάτια του Σκορπιού έχουν συνήθως σχήμα αμυγδάλου και είναι λαμπερά και στοχαστικά. Στην πραγματικότητα, τα μάτια του θυμίζουν θραύσματα γυαλιού, λόγω της ιδιότητας τους να βλέπουν βαθιά μέσα μας και να αντανακλούν. Αυτό επίσης προστατεύει τις σκέψεις του, έτσι ώστε οι άλλοι να είναι ανίδεοι ως προς το τι σκέπτεται.
Το υπόλοιπο του προσώπου του, έχει μια απαλότητα αφήνοντας το βαθύ βλέμμα να πάρει τον κεντρικό ρόλο που μπορεί ακόμη και να υπνωτίσει! Τα μάτια του, σαφώς, δεν κρύβουν μια θλιμμένη, μοναχική λίμνη όπως του Καρκίνου ή τον κρύο και μυστηριώδη ωκεανό που κρύβει πολλά μυστικά των Ιχθύων, αλλά έναν συναρπαστικό καταρράκτη!
 

#ΤΟΞΟΤΗΣ
Ο Τοξότης είναι πολύ ειλικρινής και σπάνια θα πει ψέματα. Θα πει μόνο την αλήθεια και γι' αυτό τα μάτια του είναι όμορφα: δεν κρύβουν θυμό ή άλλα συναισθήματα μέσα! Έχει ζεστό, γεμάτο ενέργεια βλέμμα που πλαισιώνεται από λεπτά τοξωτά φρύδια. Τα μάτια του φαίνονται γελαστά, αλλά παρόλα αυτά έχουν και μια αίσθηση σκοπού μέσα τους. Πάντως, είναι μάτια ενός πραγματικού ζώδιου της Φωτιάς. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι λαμπερά σαν την φλόγα μιας δάδας!
 

#ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Τα μάτια του Αιγόκερου είναι σαν της αντιλόπης, ελκυστικά, αθώα και αγνά. Και ό, τι ασυνήθιστο και σπάνιο είναι και σέξι! Όπως όλα τα ζώδια της γης, είναι προσγειωμένος και δεν έχει καθόλου μυστήριο στο βλέμμα του, που αντίθετα είναι πάρα πολύ ήρεμο. Τα μάτια του μπορεί να φαίνονται βαρετά, αλλά μόνο και μόνο επειδή κοιτάζουν βαθιά και σοβαρά.
 

#ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Ο Υδροχόος έχει τόσο όμορφα μάτια, όσο κανείς άλλος και λίγοι άνθρωποι μπορούν να τον κοιτάξουν για περισσότερο από μερικά δευτερόλεπτα. Ανεξάρτητα από το χρώμα τους, έχουν κάτι το ιδιαίτερο, μια σπινθηροβόλα λάμψη που προέρχεται από άλλο γαλαξία και διαπερνά πολλούς κόσμους. Θα μπορούσε κανείς να του αποδώσει τον χαρακτηρισμό ως «ο άνθρωπος με τα σοφά μάτια».
Κατά βάση, μπορεί το βλέμμα του να εκπέμπει μια ψυχρότητα, αλλά όχι με αρνητικό τρόπο, είναι απλά ότι αντανακλά τα πράγματα ως έχουν.
 

#ΙΧΘΥΕΣ
Ο Ιχθύς έχει εκπληκτικά όμορφα μάτια, μεγάλα και εκφραστικά! Ο πλανήτης Ποσειδώνας τον προικίζει με ένα αραχνοΰφαντο πέπλο, δίνοντάς τους αυτό το βλέμμα που όταν τον κοιτάς, νιώθεις σαν να μεταφέρεσαι σε παραλία εξωτικού ωκεανού. Τα ονειροπόλα μάτια του μοιάζουν πολύ σαν αυτά της Bette Davis και μάλιστα είναι τόσο συναρπαστικά, που μπορεί να μην είμαστε στην θέση καν, να κοιτάξουμε κάτι άλλο!Όσον αφορά τον άνδρα Ιχθύ, συχνά το βλέμμα του κοιτάζει κάτι σε απόσταση, σχεδόν σαν να ψάχνει για κάποια ουτοπική ύπαρξη να ξεπηδήσει ξαφνικά στη ζωή του. Θα μπορούσαμε κάλλιστα να βρούμε τον εαυτό μας να αναρωτιέται: «Μα πού τα βρήκε αυτά τα μάτια"