Translate

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Γυμνοί χορευτές σε ειδυλλιακά τοπία



Ο καλλιτέχνης φωτογράφος Bertil Nilsson αντλώντας σταθερά έμπνευση από το συνδυασμό κίνησης και ανθρώπινης μορφής συνεργάζεται με χορευτές και καλλιτέχνες του τσίρκου δημιουργώντας έργα που δύσκολα θα περνούσαν απαρατήρητα.

Στην τελευταία του δουλειά με τίτλο Naturally, ένα πρότζεκτ εν εξελίξει, επιλέγοντας ως σκηνικό το παρθένο φυσικό περιβάλλον, φωτογραφίζει γυμνούς χορευτές να στροβιλίζονται σε δάσος ή να κρατούν ισορροπία σε κορυφές βράχων και σε πεσμένους κορμούς δέντρων. Ο καλλιτέχνης ντύνοντας τις γυμνές μορφές με έντονα χρώματα, θα έλεγε κανείς ότι με την εικαστική του ματιά καταδεικνύει την αντιπαράθεση του ανθρώπου με τη φύση.

Ο Bertil Nilsson γεννημένος στη Σουηδία, ζει και εργάζεται στο Λονδίνο, έχοντας ως κύριο μέσο έκφρασής του τη φωτογραφία πειραματίζεται και με την κινούμενη εικόνα στην οποία πρωταγωνιστούν πάντα καλλιτέχνες του χορού και του τσίρκου. Το 2011 κυκλοφόρησε το βιβλίο του Undisclosed: Images of the Contemporary Circus Artist, ένα λεύκωμα με ασπρόμαυρες φωτογραφίες γυμνών περφόρμερς, αποτέλεσμα πενταετούς συνεργασίας με 47 καλλιτέχνες του τσίρκου σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική.

Επισκεπτόμενος κανείς το Bertil Nilsson official website θα βρει πλούσιο υλικό φωτογραφιών για το πρότζεκτ Naturally, το βιβλίο του, όπως και την εν γένει καλλιτεχνική του δραστηριότητα με χορευτές ή όπως τους είχε αποκαλέσει ο Αϊνστάιν ‘αθλητές του Θεού’.

Naturally by Bertil Nilsson