Translate

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Sport Massage - Αθλητικό μασάζ - Μάλαξη





Το sports massage είναι μια εξειδικευμένη μέθοδος μάλαξης που εφαρμόζεται σε συγκεκριμένους ιστούς και όργανα του ανθρώπινου σώματος και έχει σκοπό τη λύση των βραχύνσεων και την αύξηση, με αυτόν τον τρόπο της ευλυγισίας, της ελαστικότητας, της ευρωστίας και των ορίων αντοχής τους
Προσεγγίζει ιστούς του ανθρώπινου οργανισμού, που ναι μεν δεν έχουν φτάσει σε διαδικασία φθοράς και νόσου, βρίσκονται όμως σε λανθάνουσα λειτουργία και είναι εν δυνάμει παθητικοί. Αυτοί οι ιστοί είναι επιρρεπείς σε φθορές και τραυματισμούς. Αυτός που εφαρμόζει το sports massage προσπαθεί, με συγκεκριμένους χειρισμούς και πιέσεις, να ομαλοποιήσει την λειτουργία τους.
 Προσπαθεί να επαναφέρει την φυσιολογία τους, να κάνει τους ιστούς ελαστικότερους, ώστε με τη σωστή άσκηση και δράση να γίνονται δυνατότεροι και πιο ανθεκτικοί. 
Η σοφή και αρχαία γνώση του να ανακουφίζεις το σώμα και την ψυχή, απλά ακουμπώντας με τα χέρια, πάντα αποτελούσε μια πολύ ικανοποιητική διαδικασία φροντίδας και πρόληψης. 
Σε αυτό το σημείο, έρχεται να βοηθήσει το Sports Massage – μια πρωτότυπη και αξιόπιστη μέθοδος μάλαξης. Πρόκειται για μια σύγχρονη τεχνική, επιστημονικά μελετημένη και δοκιμασμένη με χιλιάδες ώρες πρακτικής εφαρμογής.
 Το ευεργετικό Sports Massage, όχι μόνο διατηρεί την υγεία στο ανθρώπινο σώμα και την ψυχή, αλλά φέρνει τον άνθρωπο στο άριστο σημείο ισορροπίας. Αυξάνει την ελαστικότητα και ευλυγισία του μυοσκελετικού συστήματος, οικοδομεί την αντοχή και ευρωστία. Ανεβάζει τα ατομικά στάνταρ όσον αφορά στην απόδοση και αρμονία της κίνησης. Προάγει τη δύναμη σε σωματικό επίπεδο και δημιουργεί αίσθημα ευεξίας και ενεργειακής ανάτασης.
Με το Sports Massage ο ειδικός ταυτόχρονα πιέζει και εκτείνει συγκεκριμένους ιστούς. Με ηρεμία και σταθερή δύναμη, ενεργοποιεί το νευρομυικό δυναμικό του δέκτη, χωρίς να ξεπερνά τα όρια του. Προκαλεί τελικά διαστολή και «άνοιγμα» ψυχής και σώματος.
 Οι ειδικοί που θα ασκήσουν το Sports Massage δεν θα καταπονήσουν τα χέρια τους και δεν θα κουράσουν τα αγγεία και την καρδιά τους, αν ακολουθήσουν πιστά τις τεχνικές και τις οδηγίες που αναφέρονται σε αυτό το σεμινάριο. Αντίθετα θα αντιμετωπίσουν, με τον πιο φυσικό και ανώδυνο τρόπο, τη σωματική και ψυχική ανάγκη του δέκτη για δυναμικούς και εν τω βάθει χειρισμούς, ανάλογα με τη συστολή και τη δυσλειτουργία του.
Ο σύγχρονος άνθρωπος που θα δεχτεί βιωματικά αυτή την τεχνική, θα κατανοήσει το μηχανισμό φθοράς και θα συνειδητοποιήσει ότι με το Sports Massage μπορεί κατά φύσιν να τον αντιμετωπίσει.