Translate

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Γουιάνα, Γαλλική Αμαζονία ένας τροπικός παράδεισος





Ο Παράδεισος του οικοτουρισμού, λίγο άγνωστος για μάς τους έλληνες

η Γουιάνα, βρίσκεται βορειοανατολικά της Νότιας Αμερικής ανάμεσα στο Σουρινάμ και τη Βραζιλία .

Ξεδιπλώνοντας το ατελείωτο πράσινο χαλί ,του δάσους του Αμαζονίου (8 εκ.εκτ) που καλύπτει το  90 % του εδάφους της, η Γουιάνα φυλάει τα μυστικά της και την γοητεία της γι'αυτούς που διαθέτουν χρόνο να την ανακαλύψουν με τον παραδοσιακό τρόπο :την πλοήγηση.

Το να την εξερευνήστε  μέσα από τα πολυάριθμα ποτάμια της , είναι μια περιπέτεια προσιτή για τους λάτρεις της φύσης και των αυθεντικών στιγμών .

   Διασχίστε τον Μαρονί με πιρόγα, μοιραστείτε τον τρόπο ζωής και την κουλτούρα των φυλών που ζουν δίπλα στα ποτάμια - ινδιάνων και  bushinengé ( απόγονοι σκλάβων από την Αφρική που δούλευαν στις φυτείες από τον 17ο αιώνα).

Για 4 ημέρες ζήστε  μοναδικές εμπειρίες σ'ένα αυθεντικό χωριό, παρακολουθώντας την κατασκευή της πιρόγας από τους ντόπιους και μοιράζοντας τις ημέρες σας μαζί τους, με τον τρόπο ζωής τους .

Εκτός από τους ποταμούς θα σας καταπλήξει και η παράκτια Γουιάνα. Νοτιοανατολικά της Καυέν (Cayenne), απλώνονται  100 000 εκ. βαλτώδους έκτασης του ποταμού Kaw .



Αυθεντικό φυσικό πάρκο, αυτός ο επίγειος παράδεισος από φυτά και νερό που διασχίζει ο ποταμός Kaw, στους πρόποδες του βουνού, είναι το βασίλειο 3 προστατευόμενων ειδών καϋμάν, και πολλών πουλιών: όπως ο μεγάλος λευκός ερωδιός, ο ερωδιός cocoï, η μαύρη ζακάνα (jacana ), ο φασιανός hoatzin…
Η Γουιάνα προσφέρει ένα μεγάλο πεδίο παρατήρησης , με εύκολη πρόσβαση αλλά και με την παρουσία εξαιρετικών ειδικών που γνωρίζουν τη χλωρίδα και τη πανίδα .


Τέλος, η Γουιάνα είναι και η ιστορία της, οι φυλακές των σκλάβων, (τα ερείπια  τους έχουν χαρακτηριστεί μνημεία παγκόσμιας ιστορίας )αποτελούν τόπο επίσκεψης και στο Σεν Λοράν και στα νησιά  Σαλύ (Salut ) στ'ανοιχτά του Κουρού ( Kourou).




Επιστροφή στη στεριά για μια αναφορά στην κατάκτηση του διαστήματος  με την αναπαράσταση της εκτόξευσης του πύραυλου Αριάν (Ariane) : εντυπωσιακή εμπειρία !


Δεν πρέπει να χάσετε με τίποτα το καρναβάλι, αυτή τη  γιορτινή περίοδο όπου η πρωτεύουσα της Γουιάνας ζει πυρετωδώς, και κατά τη διάρκεια της οποίας οι δρόμοι της πόλης γεμίζουν από Τουλουλού (Touloulous), δηλ. από βασίλισσες της νύχτας.

 Δεν πρέπει να χάσετε
Το Σεν Λοράν και το Μαρονί
Τα νησιά  Σαλύ και τα ερείπια των φυλακών
Το Διαστημικό Κέντρο της Γουιάνας και το Μουσείο του Διαστήματος στο Κουρού
Την Καυέν και το καρναβάλι της
Το βαλτότοπο του Kaw και τη πανίδα του
Χρήσιμες πληροφορίες

Πρωτεύουσα :
Καυέν (Cayenne)

Διατυπώσεις εισόδου:
Κατά την αφιξή σας θα σας ζητηθεί ταυτότητα ή διαβατήριο, δεν χρειάζεται βίζα.

Νόμισμα :
Eυρώ

Κλίμα :
Ισημερινό με επιρροές από τους άνεμους των τροπικών

Θερμοκρασία :
Καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς μέσος όρος στους 26°C (με υψηλότερη θερμ. τους 33°C)

Πρόσβαση :
Το αεροδρόμιο της Καυέν εξυπηρετείται καθημερινά με πτήση από το Παρίσι (Orly ) από την  Air France, 3 πτήσεις με την Air Caraïbes, από το Ορλύ. Είναι άμεσες πτήσεις που διαρκούν 8 ώρες και 30 λεπτά περίπου.
Η Γαλλική Γουιάνα συνδέεται επίσης με τις Αντίλλες  με την Air France και την Air Caraïbes, ενώ η TAF και η  Air Caraïbes τη συνδέουν και με τη Βραζιλία.
Επίσης η Air France εξυπηρετεί τις πτήσεις από και προς Καναδά και ΗΠΑ, μέσω Μόντρεαλ και Μαϊάμι με μια στάση στις Αντίλλες